Latvija un Zviedrija stiprinās divpusējo sadarbību aizsardzības jomā

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) ar Zviedrijas aizsardzības ministri Karinu Enstrēmu šodien parakstīja abu valstu aizsardzības ministriju Saprašanās memorandu, kas nosaka pamatu tālākai divpusējai sadarbībai aizsardzības jomā.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā, abas amatpersonas atzinīgi novērtēja arvien pieaugošo praktisko sadarbību aizsardzības jomā, kas veicina drošības situācijas uzlabošanos arī reģionā.

Kā vienu no pozitīvākajiem piemēriem ministri atzīmēja panākto vienošanos par Latvijas un Zviedrijas bruņoto spēku sadarbību starptautiskajā operācijā Afganistānā, jo no 2013.gada Latvija bruņotie spēki darbosies Ziemeļvalstu-Baltijas valstu grupā, saglabājot līdzšinējo karavīru skaitu, struktūru un funkcijas. Tāpat puses izteica vēlmi apsvērt sadarbības iespējas Afganistānā arī pēc 2014.gada, ņemot vērā kopējo iesaistes koncepciju un afgāņu vajadzības.

Kā ziņots, no 2013.gada Latvijas karavīri dienēs Zviedrijas vadītajā pārejas atbalsta vienībā Mazarišarīfā kopā ar Zviedrijas, Somijas un Norvēģijas karavīriem. Šīs vienības galvenais uzdevums būs konsultēt un atbalstīt Afganistānas drošības spēkus Balhas un Samangānas provincē.

Šodien notikušās tikšanās laikā Pabriks apliecināja Enstrēmai Latvijas gatavību 2015.gadā iesaistīties Eiropas Savienības (ES) Ziemeļvalstu kaujas grupā, stiprinot reģionālo sadarbību, kā arī uzlabojot zemessargu kvalifikāciju un profesionalitāti.

Tāpat aizsardzības ministri pārrunāja drošības situāciju reģionā, jautājumus, kas saistīti ar informācijas telpas drošību, kā arī aktualitātes ES un NATO.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais