Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņem jaunas mašīnas

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) ir saņēmis pirmās Latvijas reģioniem paredzētās jaunās ātrās palīdzības mašīnas, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

LETA jau ziņoja, ka, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu trīs miljonu latu apmērā, NMPD ir iegādājies 45 jaunus operatīvos medicīniskos transportlīdzekļus, kas paredzēti brigāžu darbam visos Latvijas reģionos, izņemot Rīgas reģionu, kur automašīnas ir salīdzinoši jaunākas.

Jaunās automašīnas dienestam tiks piegādātas pakāpeniski divu mēnešu laikā - decembrī un janvārī -, sacīja Bukša. Tiks piegādāti auto gan ar divu, gan arī ar četru riteņu piedziņu, lai mediķi veiksmīgāk nokļūtu pie pacientiem pa grūti izbraucamiem ceļiem. Tie būs atbilstoši noteiktām prasībām uzbūvēti, aprīkoti un trafarēti operatīvie medicīniskie transportlīdzekļi, nodrošinot arī augstas kvalitātes prasības pacienta un autovadītāja nodalījumiem, braucēju komfortam, tāpat arī drošības, garantijas un servisa prasības, skaidroja NMPD pārstāve.

Jauno automašīnu prezentācija notiks 20.decembrī NMPD telpās Rīgā, Duntes ielā 8.

Patlaban dienesta rīcībā ir 154 operatīvie transportlīdzekļi un rezerves mašīnas - 67% automašīnu ir septiņus līdz pat 20 gadus veci, turklāt to nobraukums ir virs 300 000 kilometru, citiem pat līdz 870 000 kilometru.

NMPD brigādes diennaktī izbrauc vidēji uz vairāk nekā 1200 izsaukumiem, kopumā ik dienu izsaukumos dodas no 170 līdz pat 190 mediķu brigādēm. Gadā visas brigādes izsaukumos nobraukušas gandrīz 13 miljonus kilometru.