Gulbenes-Alūksnes bānīša finansēšanai meklēs jaunu modeli

Satiksmes ministrs Aivis Ronis un Saeimas frakcijas "Vienotība” vadītājs Dzintars Zaķis šodien apmeklēja uzņēmumu "Gulbenes-Alūksnes bānītis", un tikšanās laikā uzsvērts, ka arī nākamajā gadā paredzēts bānītim piešķirt valsts budžeta finansējumu zaudējumu segšanai par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu 2013. gadā.

Tikšanās laikā tika pārrunāts uzņēmuma esošais finansēšanas un turpmākais Gulbenes -Alūksnes šaursliežu dzelzceļa attīstības modelis.

Kā uzsvēra ministrs A.Ronis,  par turpmāko finansēšanas modeli nepieciešams rast juridisku risinājumu jau tuvākajā laikā.

Satiksmes ministrs atzinīgi novērtēja līdz šim paveikto kultūrvēsturiskā dzelzceļa objekta uzturēšanā un saglabāšanā. A.Ronis norādīja, ka bānītis ir svarīgs Ziemeļvidzemes reģiona tūrisma objekts, un tikai regulāra satiksmes nodrošināšana garantētu turpmāko dzelzceļa vēsturiskā mantojuma saglabāšanu.

Gulbenes novada pašvaldības vadība informēja par novadam nozīmīgu ceļa objektu būvniecību un nepieciešamību rast risinājumu pilsētas tranzīta ielas finansējumam.

Vizītes ietvaros ministrs A.Ronis un Dz.Zaķis devās braucienā ar bānīti līdz Stāmerienai, kur arī notika īsa tikšanās ar Alūksnes domes pārstāvjiem, kuri informēja par novadam nepieciešamajiem infrastruktūras objektiem.