Zatlers saņēmis 32 apsveikumus valsts svētkos

© Lauris Vīksne F64

Valsts prezidents Valdis Zatlers līdz šodienai bija saņēmis 32 apsveikuma vēstules un laba vēlējumus Latvijai un tās iedzīvotājiem no dažādu pasaules valstu un organizāciju līderiem.

Prezidenta preses dienestā informēja, ka apsveikuma vēstule saņemta arī no ASV prezidenta Baraka Obamas. "Amerikāņu tauta un es augstu vērtēju mūsu draudzību ar Latviju, kas balstīta kopīgās demokrātiskās vērtībās un brīvības mīlestībā. Mēs augstu vērtējam mūsu sadarbību ar Latviju NATO ietvaros un Latvijas pastāvīgo būtisko atbalstu starptautiskajā misijā Afganistānā," savā apsveikumā raksta Obama.

ASV prezidents norāda, ka ir kopā ar Latvijas iedzīvotājiem šajā ekonomiski grūtajā laikā, kad tiek strādāts Latvijas valsts un tās pilsoņu daudzsološas nākotnes labā.

Savukārt Vācijas prezidents Horsts Kēlers, apsveicot Latvijas tautu, uzsver, ka ir gandarīts par ļoti intensīvajām attiecībām starp Vāciju un Latviju, kā arī par aktīvo vizīšu apmaiņu.

"Es priecātos, ja arī turpmāk mēs padziļinātu labo sadarbību gan divpusējā, gan arī daudzpusējā līmenī, tādējādi veicinot mūsu valstu labklājību," norādījis Kēlers.

Apsveikums saņemts arī no Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva. Savā vēstulē Latvijas iedzīvotājiem viņš novēl panākumus un labklājību, kā arī pauž cerību, ka Krievijas un Latvijas attiecības attīstīsies uz savstarpējas uzticēšanās, cieņas un patiesi labu kaimiņattiecību pamata.

Līdz šim apsveikuma vēstules ir saņemtas arī no Apvienoto nāciju organizācijas ģenerālsekretāra Bana Kimūna, Austrālijas ģenerālgubernatores Kventinas Braisas, Austrijas prezidenta Heinca Fišera, Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva, Bahreinas karaļa Hamada bin Isas Al-Kalifas, Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko, Grieķijas prezidenta Karolosa Papuliasa, Horvātijas prezidenta Stjepana Mesiča, Indijas prezidentes Pratibas Devisingas Patilas, Itālijas prezidenta Džordžo Napolitano.

Laba vārdi Latvijai un tās iedzīvotājiem saņemti arī no Izraēlas prezidenta Šimona Peresa, Īrijas prezidentes Mērijas Makalīzes, Kanādas ģenerālgubernatores Mikaelas Žānas, Jordānijas karaļa Abdulla II, Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva, Kirgizstānas prezidenta Kurmanbeka Bakijeva, Libānas prezidenta Mišela Suleimana, Lietuvas prezidentes Daļas Grībauskaites, Meksikas Savienoto Valstu prezidenta Felipes Kalderona, Pakistānas Islāma Republikas prezidenta Asifa Ali Zardari, Saūda Arābijas Karalistes karaļa Abdullas un prinča Abdullas, Svētā Krēsla apustuliskā nuncija Baltijas valstīs arhibīskapa Luidži Bonaci, Šrilankas prezidenta Mahindas Radžpaksas, Šveices Konfederācijas prezidenta Hansa-Rūdolfa Merca, Turcijas prezidenta Abdulla Gila, Turkmenistānas prezidenta Gurbanguli Berdimuhamedova, Ukrainas prezidenta Viktora Juščenko un Zviedrijas karaļa Kārļa Gustava XVI.

Tāpat Valsts prezidents jau no novembra sākuma ir saņēmis apsveikumus valsts svētkos no visiem Latvijas reģioniem - pašvaldībām, augstskolām, muzejiem, izdevniecībām, valsts pārvaldes iestādēm, nevalstiskajām organizācijām, Latvijas mazākumtautību pārstāvjiem, uzņēmumiem un privātpersonām.

Kā ziņots, šodien visu dienu Rīgā turpināsies svinīgi pasākumi par godu Latvijas Republikas 91 gada jubilejai.

Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.