Prasa Ķīlim nekavējoties skaidrot nostāju AIP locekļu pārvēlēšanas jautājumā

© F64 Photo Agency

Reaģējot uz izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa plāniem lūgt Saeimu neapstiprināt amatos esošos Augstākās izglītības padomes (AIP) locekļus, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LRTK) pieprasījusi ministram nekavējoties skaidrot viņa nostāju.

Kā aģentūru LETA informēja LRTK pārstāve Lita Kokale, vēstulē ministram lūgts izskaidrot, kādi būtiski šķēršļi, pēc ministra domām, kavē LRTK atkārtoti izvirzītās kandidatūras AIP padomes sastāvam apstiprināt Saeimā.

"LTRK padome šā gada 7.septembra sēdē vienbalsīgi deleģēja Aigaru Rostovski uz otro termiņu pēc kārtas pārstāvēt uzņēmējus Augstākās izglītības padomē, ne mirkli nešauboties par kandidāta kompetenci, reputāciju un atbilstību šim amatam," norāda LRTK priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Viņš ir neizpratnē, kāpēc ministrs izsaka mājienus par būtiskiem šķēršļiem atkārtoti virzīt piecu kandidatūru apstiprināšanu, neatklājot argumentus.

Vēstuli LRTK ministram nosūtījusi jau piektdien, 30.novembrī, kā arī tā nosūtīta Saeimai.

Jau ziņots, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iesniegs Saeimā iebildumus pret vairāku AIP locekļu kandidātu atkārtotu apstiprināšanu. Iesniegumā ir teikts, ka, "neskatoties uz to, ka normatīvajā regulējumā nav paredzētas izglītības un zinātnes ministra tiesības iesniegt motivētus iebildumus par padomes locekļu kandidatūrām, taču izglītības un zinātnes ministra ieskatā pastāv būtiski šķēršļi atkārtoti izvirzīto kandidātu apstiprināšanai".

Savukārt ministrijā aģentūrai LETA paskaidroja, ka patlaban vēstules ar argumentiem, kāpēc šie locekļi nebūtu vēlreiz apstiprināmi, vēl nav, taču šīs nedēļas laikā tā tikšot sagatavota.

Pagaidām ministrija neatklāj šos argumentus, aizbildinoties, ka tos varēs izlasīt vēstulē.

Latvijā

Trešdien, 18. septembrī, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļa pievienojās Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbiniekiem, lai akcijas “ROADPOL Drošības dienas” laikā kopīgi pievērstu uzmanību dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Kopīgā pārbaude tika veikta ar policijas netrafarēto transportlīdzekli.