Svinīgi sāks Rīgas pils rekonstrukcijas darbus

Šodien ar svinīgu pasākumu tiks sākti Rīgas pils priekšpils rekonstrukcijas un restaurācijas darbi.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) Rīgas pili 9.novembrī ir nodevusi būvnieku pārraudzībā. Saskaņā ar noslēgto līgumu par priekšpils rekonstrukciju un restaurāciju to atjaunos pilnsabiedrība "SBRE", kas ir būvkompāniju "Re&Re" un "Skonto Būve" apvienība, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Patlaban jau ir sākti nepieciešamie sagatavošanās darbi. Kā pirmo "SBRE" sāks pamatu nostiprināšanu - proti, stingrā arheoloģiskā uzraudzībā tiks iebūvēti pāļi un režģžogi no Priekšpils puses. Paralēli tiks sākti arī apdares izpētes darbi restaurējamajos apjomos, informēja Laukšteina.

Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcija-restaurācija patlaban ir viens no lielākajiem investīciju projektiem, kuru pasūtītājs, organizētājs un finanšu resursu piesaistītājs ir VNĪ.

Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcija izmaksās apmēram 21,78 miljonus latu. Kopējais rekonstrukcijas un restaurācijas laiks ir divarpus gadu no līguma noslēgšanas brīža līdz objekta nodošanai ekspluatācijā.

Priekšpils ir paredzēta Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām, un tajā ir arī vairākas telpas, kas pašlaik atrodas avārijās stāvoklī un netiek izmantotas, piemēram, Baltā zāle, Svētku zāle un vēl citas, kopumā aptuveni 9000 kvadrātmetru platībā.

Svarīgākais