Apgabaltiesa nolemj neatjaunot Paševicu NVA direktores amatā

Administratīvā apgabaltiesa atstājusi negrozītu zemākās instances lēmumu, ar kuru noraidīts bijušās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktores Baibas Paševicas lūgums atjaunot viņu amatā.

Kā aģentūrai LETA norādīja apgabaltiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa, administratīvās apgabaltiesas spriedums no 29.novembra 30 dienu laikā ir pārsūdzams Augstākās tiesas Senātā.

LETA jau vēstīja, ka Administratīvā rajona tiesa 25.jūnijā noraidīja Paševicas iesniegto pieteikumu, lūdzot kā prettiesisku atcelt rīkojumu par viņas atbrīvošanu no NVA direktores amata un atjaunot viņu šajā amatā.

Paševicu valdība atbrīvoja no amata šā gada 13.martā, jo Labklājības ministrija bija atklājusi iztrūkumu NVA budžetā.

Disciplinārlietā, kas bija ierosināta pret Paševicu, tika secināts, ka viņa izdarījusi tiesību normu pārkāpumu, 2012.gada atalgojuma fondā uzņemoties budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedz noteiktos saistību maksimāli pieļaujamos apjomus.

29.maijā valdība NVA direktores amatā iecēla Inesi Kalvāni, kura iepriekš bija aģentūras Pakalpojumu departamenta direktore.

Paševica aģentūrai LETA pēc pirmās instances sprieduma norādīja, ka viņai jau tiesas procesa laikā bijušas aizdomas par šādu rezultātu, un viņai šķietot, ka tiesnesim nebija vēlmes iedziļināties lietā. "Nekas, iesim uz priekšu," viņa sacīja.

Svarīgākais