LTV vadībā ir nepieciešami mērķtiecīgi un ar līdera dotībām apveltīti cilvēki

Jaunajiem Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļiem, uz kuru amatiem pašlaik ir izsludināts konkurss, nav plānots piesolīt lielāku algu, norāda Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Kā ziņo raidīkjums Panorāma ar jauno valdi NEPLP saista lielas cerības. NEPLP ir uzsvērusi, ka LTV vadībā ir nepieciešami mērķtiecīgi un ar līdera dotībām apveltīti cilvēki ‒ komanda, kas spēj īstenot sabiedriskā medija pārmaiņu vadību atbilstoši 21.gadsimtam.

Dimants neuzskata, ka patlaban noteiktais atalgojums būs šķērslis, lai atrastu labus kandidātus. Lielāku finansējumu valdes locekļu atalgojumam nav plānots lūgt.

Pašlaik vienīgā LTV valdes locekļa alga mēnesī ir 2400 latu.

"Alga ir atbilstoša pašlaik tām iespējām, kādas ir. Vispār, godīgi sakot, šeit ir arī cita motivācija tiem, kas nāks strādāt uz Latvijas Televīziju, ne tikai alga. Tā vismaz vajadzētu būt. Katrā ziņā tās ir lielākas algas nekā NEPLP locekļiem, un mūsu atbildība nav mazāka. Domāju, ka šeit viss ir kārtībā," sacīja Dimants.

Kandidātu vērtēšanu un, iespējams, arī atlasi NEPLP plāno uzticēt personālatlases kompānijai. Kompānijai būs tieši jāuzrunā potenciālie kandidāti, ja tiks konstatēts, ka konkursā nepiesakās atbilstošas kvalifikācijas speciālisti.

LTV jauna vadība jāmeklē, jo esošajam valdes loceklim Edgaram Kotam pilnvaras beidzas martā. Viņš arī ir lūdzis darba attiecības pārtraukt ātrāk ‒ jau 19.decembrī, jo saņēmis citu darba piedāvājumu.

Konkursā meklēs valdes priekšsēdētāju, valdes locekli programmas attīstības jautājumos un valdes locekli finanšu un tehnoloģiju jautājumos.

Amatpersonu ienākumu deklarācija liecina, ka pērn Kots algā saņēmis 28 613 latu jeb apmēram 2400 latu mēnesī.

Šāds algas lielums plānots valdes priekšsēdētājam, bet divām pārējām pozīcijām ‒ valdes loceklim programmas attīstības jautājumos un valdes loceklim finanšu un tehnoloģiju jautājumos ‒ mazāks.

Svarīgākais