Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Nākamgad apvienosies Latvijas laikraksti "Vesti Segodņa" un "Čas"

Nākamgad Latvijā krievu valodā iznākošie laikraksti "Vesti Segodņa" un "Čas", liecina informācija laikraksta "Čas" mājaslapā.

Paziņojumā, kas publicēts "Čas" mājaslapā, teikts, ka apvienotais laikraksts iznāks ar nosaukumu "Vesti Segodņa".

Abas krievu valodā iznākošās avīzes cīņā par lasītāju, reklāmdevējiem un žurnālistiem kādā brīdī ir kļuvušas pilnīgi vienādas, tāpēc laikrakstu konsolidācija ir pilnīgi dabisks process un atbilst Latvijas sabiedriskās dzīves norisēm, teikts paziņojumā.

Apvienotā avīze pulcēšot labākos abu laikrakstu žurnālistus, attīstīs mobilo un interneta versiju, kā arī būšot par ceturtdaļu biezāka nekā līdzšinējais laikraksts "Čas".

Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka abu laikrakstu apvienošana tiks pabeigta līdz 10.decembrim.

Izdevniecībai "Fenster", kurai kopš šā gada 4.jūnija juridiskais nosaukums ir "Izdevniecība Logos", apgrozījums pagājušajā gadā bijis 2,615 miljoni latu. Tas ir par 11,9% mazāk nekā 2010.gadā. Uzņēmuma peļņa pieaugusi 19 reizes - no 1052 lata 2010.gadā līdz 20 175 latiem 2011.gadā.

Uzņēmums dibināts 1993.gadā.

Patlaban izdevniecība izdodot izdevumus "Vesti Segodņa", "Vesti", "7 Sekretov", "TV programma" latviešu un krievu valodā, "Latvijas Santīms", "Mājas Dakteris", "Vesti", "Delovie Vesti", "Platinum", "N.A.M.S, kā arī uzturot mājaslapu "Ves.lv".

Savukārt izdevniecība "Petits" darbojoties kopš 1994. gada. Izdevniecība pašlaik izdodot izdevumus "Čas", "Subota", "Subota Afiša", "Teļeprogramma s Djadej Mišej", "TaVa Programma, "Ļubļu!" un "VIP Lounge".

Jau ziņots, ka pērn jūnijā par izdevniecības "Petit" kapitāldaļu īpašnieci kļuva Ukrainas banka "Legbank". Oficiāli kā 100% "Petita" īpašnieks ir reģistrēts Kipras uzņēmums "Lanchrome Limited", bet "Izdevniecības Logos" īpašnieki ir Andrejs Kozlovs (75%) un Nataļja Rabša (25%).

Žurnāls "Otkritij Gorod" šā gada sākumā rakstīja, ka arī par laikraksta "Telegraf" un portāla "Telegraf.lv" īpašniekiem var kļūt uzņēmumi, kas saistīti ar "Legbank".

Žurnāla rīcībā esošā informācija liecina, ka ar "Legbank" ķēdīte vēl nebeidzas, un darījuma ēnā palicis Krievijas senators, miljardieris Andrejs Molčanovs, kurš žurnāla "Forbes" veidotajā pasaules bagātāko cilvēku sarakstā ar 3,2 miljardu ASV dolāru vērtiem īpašumiem ieņem 34.vietu.