Noskaidrots puisis, kurš 18. novembrī dedzināja Latvijas karogu

© Youtube

Drošības policija (DP) ir atradusi puisi, kurš 18.novembrī Rīgā dedzināja Latvijas karodziņu. Karodziņa video tika ievietots internetā, un notikušais izpelnījās lielu sabiedrības kritiku.

Drošības policijas pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa nra.lv informēja, ka karoga dedzinātājs ir noskaidrot, tomēr nekādas sīkākas ziņas - puiša vecumu, nodarbošanos, iepriekšējās sodāmības - likumsargi patlaban neatklāj. Puisim piemērotais statuss šobrīd ir persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Viņš nav aizturēts.

Par notikušo faktu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 93.panta "Valsts simbolu zaimošana". Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

Videomateriālā, kurš "YouTube" vietnē publicēts dienu pēc valsts svētkiem jeb 19.novembrī, redzams, ka jaunietis pie stāvoša tramvaja mēģina ar šķiltavām aizdedzināt Latvijas karodziņu. Fonā dzirdama svētku uguņošana.

Latvijā

Lietuvā šogad notikuši jau 13 ugunsgrēki, ko izraisīja degoši skrejriteņu akumulatori, tiek ziņots interneta vietnē “respublika.lt”. Cilvēki, kuri mitinās daudzdzīvokļu mājās, sākuši bažīties par savu veselību un drošību, kā arī, protams, par savu īpašumu, jo daudzviet dzīvokļos un kāpņu telpās šie agregāti tiek pieslēgti elektrotīklam, lai uzlādētos. Kādā vēstulē pat ir rakstīts: “Mēs dzīvojam blakus bumbai!” Kas notiek Latvijā ar tik populārajiem skrejriteņiem?

Svarīgākais