Dzintaru koncertzālē, kur ik gadu notiek "Jaunas Vilnis", atrastas 15 granātas

© F64 Photo Agency

Šodien Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīru grupa saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, Dzintaru koncertzāli, kur remontdarbu laikā tika atrasti aptuveni 20 sprādzienbīstami priekšmeti, iespējams, granātas.

Šodien ap plkst.13.30, veicot Dzintaru koncertzāles Mazās zāles grīdas demontāžas darbus, tika atrasta kaste ar granātām.

Valsts policijas darbinieki notikuma vietā ieradās ap plkst.14 un evakuēja visus objektā esošos cilvēkus, kā arī norobežoja ēkas tuvāko teritoriju.

Uz notikuma vietu devās arī nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīru vienība.

Dzintaru koncertzālē katru gadu notiek Krievijas populārās mūzikas festivāls "Jaunais vilnis", kurā pulcējas arī daudzi Krievijas bagātākie uzņēmēji.

 Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas rotas karavīri, kas pārbaudīja būvdarbu vietu un izveda apmēram 15 jau sadalījušos sprādzienbīstamos priekšmetus iznīcināšanai. 

Dzintaru koncertzālē atrastie sprādzienbīstami priekšmeti likvidēti.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis izteicis pateicību Zemessardzei un policijai par operatīvo un profesionālo darbu.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.