Lembergs gandarīts, ka pašvaldība palīdz sildīt ekonomiku

Šodien Ventspils Jaunrades nama jaunās piebūves spāru svētkos Ventspils mērs Aivars Lembergs pauda gandarījumu, ka pašvaldība palīdz "sildīt" ekonomiku, dodot darbu jaunu objektu celtniecībā nodarbinātajiem strādniekiem.

"Krīzes laikā ir jāsilda ekonomika, un man prieks, ka Ventspils pašvaldība, īstenojot Jaunrades nama attīstības projektu un citus pilsētai nozīmīgus projektus, piemēram, Ventas tilta rekonstrukciju, Apvedtilta būvniecību un daudzus citus, "silda" ekonomiku, dodot darbu gan būvniekiem, gan citās saistītajās nozarēs strādājošajiem ventspilniekiem. Krīze ir īstais laiks, kad būvēt to, ko lietosim nākamajos gados", sacīja Lembergs.

Ventspils mērs arī pateicās būvuzņēmējam - Ventspils komercsabiedrībai SIA "Pilsbūve" - par līdz šim paveikto darbu un izteica cerību, ka jau nākamā mācību gada sākumā Jaunrades nama ēku piepildīs bērnu balsis.

Spāru svētkos piedalījās un savu audzēkņu veikumu demonstrēja topošā Jaunrades nama potenciālā iemītnieka - robotikas pulciņa - vadītājs Gatis Gaigals. Pulciņa audzēkņi divos darbības gados jau guvuši panākumus robotikas konkursos.

Jau ziņots, ka Ventspilī tiek rekonstruēts vēsturiskais 1904.gadā būvētais Ventspils Latviešu biedrības nams, pielāgojot to Jaunrades nama funkcijām, kā arī tiek celta jauna piebūve. Rekonstruētā ēka un tās piebūve piešķirs teritorijai mūsdienīgu vizuālo tēlu, saglabājot vēsturisko elpu.

Rekonstruētajā namā plānots izvietot mūsdienīgu jaunatnes un bērnu iniciatīvas un jaunrades centru dažādu aktivitāšu un programmu īstenošanai pilsētas, valsts, reģiona un potenciāli - arī starptautiskā mērogā.

Jaunrades namā pēc rekonstrukcijas atradīsies liels ārpusskolas nodarbību komplekss skolēniem un jauniešiem. Līdzās jau tradicionālajām nodarbībām - automodelismam, mūzikas ierakstu studijai, keramikas pulciņam - būs iespējams darboties kino-video, radioelektronikas, astronomijas un robotikas pulciņos. Piebūves daļā atradīsies arī planetārijs ar teleskopu.

Kopējās projekta izmaksas ir trīs miljoni latu, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 2.4 miljonu latu, Valsts budžeta dotācija 130 000 latu un pašvaldības finansējums - 470 000 latu.

Plānots, ka Jaunrades nams jaunajās telpās darbu sāks 2010.gada septembrī.

Svarīgākais