NEPLP skatīs jautājumu par LTV vadības amatu konkursa nolikumu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodienas sēdē skatīs jautājumu par Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļu amatu konkursa nolikumu un personāla atlases un izvērtēšanas pakalpojumiem LTV valdes locekļu kandidātu izvērtēšanai.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja padomē, šī jautājuma izskatīšana notiks plkst.15.

Jau ziņots, ka šā gada 17.oktobra sēdē NEPLP konceptuāli vienojās par valdes paplašināšanu LTV un Latvijas Radio (LR) - līdz trim valdes locekļiem. Šāds lēmums pieņemts, lai stiprinātu sabiedrisko mediju koleģiālu un stratēģisku vadību.

Bija paredzēts, ka līdz 11.novembrim tiks izstrādāts gan konkursa nolikums LTV valdes locekļu amatiem, gan attiecīgās izmaiņas LTV un LR statūtos. Savukārt konkurss uz LR valdes locekļu amatiem varētu tikt izsludināts nākamgad.

Kā ziņots, konkursu uz LTV valdes locekļu amatiem plānots izsludināt novembrī, tas ilgtu aptuveni divus mēnešus un jaunā valde varētu sākt darboties nākamā gada sākumā. Patlaban vienīgais LTV valdes loceklis Edgars Kots savā amatā būs līdz nākamā gada 6.martam, taču viņam ir iespēja piedalīties konkursā un uzvaras gadījumā turpināt darbu LTV valdē.

Kā "Nozare.lv" paskaidroja LR, pašlaik vienīgais LR valdes loceklis ir Jānis Siksnis, viņa pilnvaru termiņš beigsies 2015.gada 16.janvārī.

Svarīgākais