Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Militārajā parādē krastmalā pirmo reizi soļos arī Jaunsardzes vienības

Šodien plkst.14 Rīgā, 11.novembra krastmalā, notiks Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 94.gadadienai veltītā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārā parāde, kurā pirmo reizi soļos arī Jaunsardzes vienības - vairāk nekā 100 jaunsargu un instruktoru, pārstāvot trīs Jaunsardzes reģionus.

Kā informē Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļā, militāro parādi komandēs Rīgas garnizona priekšnieks, Zemessardzes komandieris pulkvedis Leonīds Kalniņš, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Ierindas priekšgalā soļos Jūras spēku flotiles (JSF) pārstāvji ar Latvijas armijas karogu. Parādē piedalīsies arī Igaunijas Aizsardzības spēku, Lietuvas un Norvēģijas Bruņoto spēku karoga grupa, kā arī triju Baltijas valstu kopīgās militārās izglītības iestādes - Baltijas Aizsardzības koledžas - karoga grupa.

NBS parādē pārstāvēs septiņas regulāro spēku un triju Zemessardzes novadu vienības, kā arī NBS orķestris. Parādē piedalīsies arī divas Valsts robežsardzes (VRS) un pa vienai Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vienībai.

Parādi noslēgs bruņoto spēku un VRS bruņojuma, tehnikas un transporta demonstrējums, kurā lidojumam labvēlīgos laika apstākļos būs redzami arī Gaisa spēku aviācijas bāzes un VRS helikopteri. Savukārt Daugavā varēs vērot JSF un VRS kuģus un kuteri.