Svētkos atklās izstādi veltītu pirmajam Jūras krastu aizsardzības eskadras komandierim

18.novembrī plkst.16.00 Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba Keizerlinga zālē atklās izstādi "Padomdevējs laikā", kas veltīta pirmajam Latvijas Republikas Jūras krastu aizsardzības eskadras komandierim admirālim Arhibaldam fon Keizerlingam 130.gadskārtā.

Izstādē būs aplūkojami vēsturiski materiāli par admirāļa dzīvi un dienesta gaitu, tajā skaitā arī toreizējo laiku raksturojošs preses skatījums, un īpaši šai izstādei veltīts mākslinieces Gerdas Stūres gleznots Keizerlinga portrets. Ar Jūras spēku flotiles komandiera apbalvojumu par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 94.gadadienai no personālsastāva tiks apbalvots 101 cilvēks.

Savukārt Daugavmalā Rīgas pasažieru ostā pie Vanšu tilta no plkst.14.30 līdz 16.30 gaismas festivāla "Staro Rīga" laikā iedzīvotājiem apskatei būs atvērti četri Jūras spēku flotiles (JSF) karakuģi - štāba un apgādes kuģis A-53 "Virsaitis", mīnu kuģis M-05 "Viesturs", patruļkuģi P-02 "Lode" un P-05 "Skrunda" un viens Igaunijas Jūras spēku kuģis. Bet no plkst.18.00 uz JSF kuģiem norisināsies pasākums "Iluminātu taka", kura laikā varēs vērot vērienīgu audiovizuālu gaismu šovu. Apmeklētāji klātienē varēs piedalīties nebijušā šovā ar 3D elementiem, atbrīvot Rīgu no pirātiem, izstaigāt kuģus, iepazīt jauno tehnoloģiju pasauli. Uz štāba un apgādes kuģa A-53 "Virsaitis" norisināsies seno kauju paraugdemonstrējumi un pasākuma noslēgumā plkst.20.15 uz kuģa komandtiltiņa tiks paziņots "Iluminātu taka" uzvarētājs un balvu ieguvēji, kuriem par godu tiks izšauta lielgabalu zalve.

Svarīgākais