Uz ceļiem kopumā darbosies 33 fotoradari

Sākot ar šodienu, uz Latvijas ceļiem darbību atsāks vēl seši stacionārie fotoradari, līdz ar to kopumā ātruma pārkāpumus fiksēs 33 mērierīces.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Lita Juberte, 25 no fotoradariem būs pārvietojamie, bet astoņi stacionārie.

No šodienas VP mājaslapā būs iespējams iepazīties ar 43 iespējamajām radaru dislokācijas vietām. Vietu skaits ir lielāks par radaru skaitu, jo to izvietojums vienas dienas laikā var mainīties vairākkārt - laika periodu un vietas nosaka Valsts policija atkarībā no nepieciešamības.

Kā ziņots, daļa fotoradaru patlaban atrodas tehniskajā apkopē. Tādēļ starp Valsts policiju (VP) un komersantu ''V-Traffic'' noslēgtā pagaidu vienošanās paredz, ka fotoradaru skaits uz ceļiem palielināsies pakāpeniski. Ikreiz pirms fotoradaru skaita palielināšanās VP informēs sabiedrību.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais