Liek iemidzināt suni, kas Rīgā nāvējoši sakoda zīdaini

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir atzinis, ka boksera šķirnes suns, kas 29.septembrī Rīgā nāvējoši sakoda astoņus mēnešus vecu bērnu, rada draudus apkārtējiem un ir jāiemidzina.

Kā informēja PVD pārstāve Ilze Meistere, lai gan novērošanas dienā veiktie dzīvnieka uzvedības pārbaudes testi neliecina, ka dzīvnieks būtu agresīvs, PVD uzskata - ja dzīvnieks ir uzbrucis cilvēkam un izraisījis tā nāvi, tas rada draudus sabiedrībai. Tādēļ PVD ir atzinis šo dzīvnieku par bīstamu un pieprasījis dzīvnieka saimniekam nodrošināt tā eitanāziju.

Kopumā PVD šogad ir saņēmis 26 iesniegumus ar lūgumu izvērtēt suņu bīstamību. Septiņos gadījumos suņi atzīti par bīstamiem. Tomēr šis ir pirmais gadījums, kad ir pieprasīta dzīvnieka eitanāzija.

Kā ziņots, 29.septembrī Rīgā boksera šķirnes suns līdz nāvei saplosījis astoņus mēnešus vecu bērnu. Par viņa dzīvību cīnījās labākie bērnu neiroķirurgi, taču bērniņa dzīvību neizdevās glābt.

Dzīvnieks šajā ģimenē, kas esot labvēlīga, dzīvojis jau ilgāku laiku un iepriekš nekādu agresiju nav izrādījis.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus, policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Svarīgākais