Bukultos nokritusi lidmašīna; divi cilvēki gājuši bojā

Garkalnes novada Bukultos šo pēcpusdien nokritusi amatieru lidmašīna. Iespējams, divi lidaparātā esošie cilvēki gājuši bojā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere, plkst.15.23 glābēji saņēma kāda iezīvotāja zvanu par to, ka Bukultos nokritusi neliela lidmašīna. Zvanītājs sagaidīja ugunsdzēsējus, kā arī citus operatīvos dienestus, un aizveda viņus līdz avārijas vietai.

Glābēji konstatēja, ka lidmašīna krītot ar purngalu ietriekusies zemē purvainā apvidū.

Operatīvie dienesti patlaban strādā notikuma vietā. Lidmašīnā ir divi cilvēki bez redzamām dzīvības pazīmēm. Viņi vēl nav atbrīvoti no lidaparāta konstrukcijām.

Par notikušo paziņots arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojam, pastāstīja Vetere.

Civilās aviācijas aģentūrā informēja, ka, visticamāk, abi lidmašīnā esošie ir gājuši bojā, un skaidroja, ka patlaban laiks lidošanai esot piemērots, līdz ar to neesot saprotams, kāpēc negadījums noticis.

Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojā norādīja, ka izmeklētāji devušies uz notikuma vietu un nekādu informāciju par notikušā apstākļiem nevarot sniegt.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.