Merkele eiroparlamentāriešiem stāsta par Baltijas valstīm - kā taupību savienot ar izaugsmi

Vācijas kanclere Angela Merkele, uzrunājot Eiropas Parlamenta deputātus Briselē, norādīja, ka "Baltijas valstis ir veikušas grūtas reformas un tas ir izcils piemērs tam, ka taupības pasākumi ir savienojami ar izaugsmi".

Merkele īpaši uzsvēra, ka "Baltijas valstis ir veikušas ļoti grūtas reformas. Tagad tām ir lieliskas izaugsmes perspektīvas. Nevar salīdzināt Baltijas valstu paveikto ar tām ciešanām, kuras tagad visi piemin saistībā, piemēram, ar Grieķiju".

Savukārt Eiropas Parlamenta prezidents Martins Šulcs šajā sanāksmē īpaši pieminēja Latvijas un Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) veikumu, uzsverot, ka Latvijai, kas ir pārvarējusi vislielākās grūtības, ir pamats pieprasīt solidaritāti no Eiropas Savienības institūcijām, veidojot nākamo daudzgadu budžetu.

Vācijas kanclere viesojās Eiropas Parlamentā, lai pārrunātu Eiropas Savienības budžetu 2014.-2020.gadam un iespējamos risinājumus šā brīža finanšu un ekonomikas krīzei. Merkele uzsvēra, ka daudzas Eiropas Savienības dalībvalstis vienkārši nav pildījušas Ekonomiskās un monetārās savienības līgumu jeb Māstrihtas kritērijus.

Eiropas Parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis (V) uzskata, ka Vācijas kancleres teiktais par ekonomisko situāciju Eiropas Savienībā vieš cerību, ka Merkele būs Eiropas Parlamenta sabiedrotā, iestājoties par pārdomātu un izsvērtu nākamo bloka budžetu, kas nodrošinātu attīstību, darba vietas, konkurētspējīgu ekonomiku, pētniecību, izglītību, sociālās vajadzības, drošību, aģentūru LETA informēja deputāta birojā.

Deputāts Šadurskis uzsver, ka Latvijas prioritāte ir Eiropas Savienības attīstības budžets, kurā neciestu tās programmas, kas veicina kohēziju, izaugsmi un mūsu uzņēmēju konkurētspēju Eiropā un pasaulē. Latvija stingri atbalsta Eiropas Komisijas iesniegtos daudzgadu finanšu perspektīvas priekšlikumus.

Svarīgākais