Pirmdiena, 13.maijs

redeem Ira, Iraīda, Irēna, Irina

arrow_right_alt Latvijā

Krājbankas "Lamborghini Gallardo" pārdod par 79 000 eiro

© F64 Photo Agency

Šodien likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") meitasuzņēmumam SIA "Krājinvestīcijas" piederošā automašīna "Lamborghini Gallardo" izsolē pārdota par 79 000 eiro (55 300 latiem), biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja "Krājbankas" administratora SIA "KPMG Baltics" pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Pirkuma nodrošinājumu 10% apmērā pirms izsoles bija iemaksājuši divi pretendenti, taču uz izsoli ieradās tikai viens. Otrs pretendents pirms izsoles administratoram paziņoja, ka vairs nav intereses par šo automašīnu. Iemaksāto nodrošinājuma summu šis pretendents nezaudē.

"Automašīnu nosolīja kāda uzņēmuma pārstāvis un, visticamāk, automašīnu paredzēts eksportēt no Latvijas. Uzņēmuma pārstāvis pēc izsoles atzina, ka "Lamborghini Gallardo" nav piemērots izmantošanai uz Latvijas ceļiem," sacīja Fīrmanis.

Automašīnas izsoles sākumcena bija 75 000 eiro (52 500 lati). Pretendentiem līdz izsoles dienai bija jāieskaita "Krājinvestīciju" kontā "DNB" bankā transportlīdzekļa pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no izsoles sākumcenas jeb 7500 eiro (5250 lati).

Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Šo automašīnu iepriekš bija paredzēts izsolīt augustā, un tad tās sākumcena bija 100 000 eiro (70 000 latu). Toreiz uz izsoli nepieteicās neviens pretendents.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu. Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt "Latvijas Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.