Olaines cietuma būvniecībai vajadzīgi 55 miljoni latu

Pilnīgi jauna Olaines cietuma būvniecībai Tieslietu ministrijai (TM) ir nepieciešami 55 miljoni latu, aģentūru LETA informēja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNK) preses sekretāre Līga Ādamsone.

Ādamsone paskaidroja, ka 12.novembrī Ministru kabineta komitejas sēdē tiks skatīta koncepcija par cietumu infrastruktūras jautājumiem, tostarp par Olaines cietuma būvniecību.

Projektēšanas darbi, iepirkuma dokumentācija, iepirkuma izsludināšana un līguma noslēgšana ar uzvarētāju varētu sākties jau 2013.gadā, norādīja Ādamsone. Šiem pasākumiem no nākamā gada budžeta ir nepieciešami 165 000 latu. Tomēr plānotie pasākumi notiks tikai koncepcijas apstiprināšanas gadījumā, tāpēc plašākus komentārus par turpmāko gaitu Ādamsone pagaidām nesniedza.

Kā ziņots, jau ir apstiprināti TM budžeta grozījumi 2012.gadam, paredzot papildu finansējumu Ieslodzījuma vietu pārvaldes pamatdarbības nodrošināšanai, saimniecisko un komunālo izdevumu segšanai, ieslodzīto personu dzīvojamo kameru aprīkošanai ar santehniku atbilstoši Eiropas cilvēktiesību normām.

Tāpat TM ir izstrādājusi aktualizētu ieslodzījuma vietu infrastruktūras modernizācijas koncepciju. Tieslietu ministrs šīs koncepcijas attīstību ir izvirzījis kā vienu no savas darbības prioritātēm, jo pašlaik visas ieslodzījuma vietas ir ļoti nolietotas un tajās ir grūti nodrošināt notiesāto resocializāciju.

Latvijā

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.