Cietumniekus konvojēšanas laikā baros ar banānu čipsiem un auzu pārslu cepumiem

Īslaicīgi aizturētās personas konvojēšanas laikā uz tiesu vai vietu, kur tiek veiktas procesuālās darbības, tiks barotas ar auzu pārslu cepumiem, banānu čipsiem un ūdeni.

To paredz šodien valdībā pieņemtie grozījumi "Noteikumos par īslaicīgās aizturēšanas vietā ievietoto personu uztura, mazgāšanas un personīgās higiēnas līdzekļu nodrošinājuma normām".

100 gramus banānu čipsu, 150 gramus auzu pārslu cepumu ar rozīnēm un vienu litru negāzēta dzeramā ūdens aizturētajām personām izsniegs tādā gadījumā, ja konvojēšanas laikā no vienas vietas uz otru šīs personas nebūs iespējams nodrošināt ar ēdienreizi īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Izstrādājot minēto uztura normu, tika ņemti vērā kritēriji, ka maltītes kopējam svaram jābūt ne mazākam par 220 gramiem, neskaitot dzeramo ūdeni, kopējai enerģētiskajai vērtībai jābūt ne mazākai par 1000 kilokaloriju, vismaz vienam produktam jābūt ar enerģētisko vērtību no 300 līdz 510 kilokalorijām uz 100 gramiem, turklāt speciālajā uzturdevā jānodrošina vismaz divu produktu kombinācija.

Tieši šādi produkti - banānu čipsi, auzu pārslu cepumi ar rozīnēm un negāzēts ūdens - aizturēto personu speciālajā uztura normā iekļauti tāpēc, ka tos var iegādāties rūpnieciski ražotā, higiēniskā iepakojumā, tiem nav nepieciešami īpaši uzglabāšanas apstākļi un produktus iespējams viegli un droši patērēt bez iepriekšējas sagatavošanas un palīglīdzekļiem jebkuros apstākļos.

Kā ziņots, jau pirms gada valdība pieņēma analoģiskus grozījumus noteikumos par ieslodzīto uztura un sadzīves vajadzību materiālā nodrošinājuma normām, paredzot, ka arī ieslodzītos, konvojējot uz tiesām un pārvietojot no viena cietuma uz otru, baros ar 100 gramiem banānu čipsu, 150 gramiem auzu pārslu cepumu ar rozīnēm un vienu litru negāzēta dzeramā ūdens, ja vien viņiem šajā laikā nebūs iespējams nodrošināt ēdienreizi ieslodzījuma vietā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.