Ar dažādiem pasākumiem svinēs studenšu korporācijas "Imeria" 85 gadu jubileju

19.novembrī studenšu korporācija "Imeria" svinēs savas dibināšanas 85.gadadienu, kas tiks atzīmēta ar dažādiem interniem pasākumiem visas nedēļas garumā, informēja korporācijas "Imeria" pārstāve Katrīna Kaktiņa.

Trešdien, 18.novembrī, "Imeria" kopā ar citām Latvijas studentu un studenšu korporācijām dosies gājienā no Latvijas Universitātes (LU) uz Brāļu kapiem, bet pēc tam ikviens interesents būs aicināts apmeklēt interaktīvu "Imerias" vēstures izstādi "Imeria cauri 85 brūn-zil-zelta rudeņiem".

Savukārt jubilejas dienā LU Lielajā aulā notiks Svinīgais akts, uz kuru sveikt "Imeria" tās 85.jubilejā aicināts Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, LU rektors Māris Auziņš un citu akadēmisko organizāciju pārstāvji, bet dienu pēc oficiālās korporācijas "Imeria" dzimšanas dienas viesnīcā "Radisson Blu Daugava" notiks balle.

Svinību noslēgumā 21.novembrī Sv.Jāņa baznīcā notiks svētku dievkalpojums, pēc kura dievkalpojuma dalībnieki dosies nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa.

1924.gada 19.novembrī 12 latviešu studentes pie LU nodibināja ceturto latviešu studenšu korporāciju "Imeria". Korporācijas nosaukums cēlies no Jumeras upes, no kuras nosaukumu guvis arī Imeras apgabals Ziemeļvidzemē, ko Indriķis vairākkārt pieminējis Livonijas hronikā.

"Imeria" patlaban ir viena no lielākajām studenšu korporācijām. Latvijā tai ir vairāk nekā 100 aktīvo korporācijas locekļu, kā arī imerietes 18 ārzemju kopās dažādās pasaules valstīs, uz kurām imerietes izceļojušas Otrā pasaules kara laikā vai pēc tā. Imerietes ārvalstīs aktīvi darbojas Pasaules brīvo latviešu apvienībā un citās latviešu organizācijās ar nacionāliem un patriotiskiem mērķiem. Starp "Imeria" loceklēm ir sešas Trīszvaigžņu ordeņa kavalieres.

"Imeria" galvenie mērķi ir veicināt patriotismu, latviskas tradīcijas, vispusīgas izglītības iegūšanu un mūža draudzību. Tāpat korporācija jau piecus gadus ir iesaistījusies labdarības projektā "Saulesbērns", atbalstot Jēkabpils bērnunama-patversmes "Saulesbērns" mazos un lielos iemītniekus.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais