Keris: Labklājības ministrija pieļauj katastrofālu kļūdu

© F64

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) prezidents Valdis Keris Labklājības ministrijas (LM) ieceri atlikt mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldību sociālo darbinieku algu paaugstināšanai vērtē kā katastrofālu kļūdu.

Keris aģentūrai LETA pauda viedokli, ka mērķdotācija tikai tiem sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā ar ģimenēm ar bērniem, nepamatoti izceļ un atbalsta tikai vienu sociālo darbinieku daļu, turklāt tas tāpat neattaisnojot LM ieceri.

"Tā ir katastrofāla kļūda, tā ir bezatbildība un neprofesionalitāte. Tam, kurš to ir ierosinājis, būtu nekavējoties jāiesniedz demisijas raksts," domā LVSADA priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka ar 2013.gada 1.janvāri bija plānots atsākt 2009.gadā apturēto mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldībām sociālo darbinieku algu palielināšanai, tomēr LM iecerējusi šo termiņu atlikt vēl uz gadu - līdz 2014.gada 1.janvārim.

Līdzšinējie noteikumi nosaka, ka valsts piešķir mērķdotācijas pašvaldībām, lai tās līdzekļus novirzītu algas paaugstināšanai un darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām tiem sociālajiem darbiniekiem, kas sniedz pakalpojumus ģimenēm ar bērniem.

Programma tika iesaldēta, sākot ar 2009.gada jūliju, lai ekonomiskās krīzes apstākļos ekonomētu valsts budžeta līdzekļus.

Ministrija uzskata, ka šobrīd nav pilnībā izvērtētas problēmas sociālā darba jomā un iezīmēti galvenie attīstības virzieni, tāpēc nav racionāli un lietderīgi atsākt mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldībām.

Svarīgākais