Aizturēts vīrietis, kurš pa auto logu izmeta kaķēnus

Pagājušās nedēļas otrajā pusē aizdomās par divu kaķēnu izmešanu pa braucošas automašīnas logu Jūrmalas iecirkņa darbinieki aizturēja agrāk netiesātu 1981. gadā dzimušu vīrieti.

Vīrietis tika aizturēts 1. novembrī un ir atzīts par aizdomās turēto kriminālprocesā par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, ja tas izdarīts publiskā vietā un tā rezultātā dzīvnieks ir gājis bojā. Aizdomās turētais savu vainu noliedz.

Likumā par šādu noziegumu paredzēta atbildība - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības turēt dzīvniekus uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais