Īrija saistībā ar pusaudžu pašnāvībām sūdzas Latvijai par portālu "ask.fm"

© ask.fm

Īrijas bērnu un jaunatnes lietu ministre Frānsisa Ficdžeralda par komunikācijām atbildīgajam Latvijas satiksmes ministram Aivim Ronim nosūtījusi vēstuli, kurā pausts satraukums, ka Latvijā radītā portāla "ask.fm" saturs no uzturētāju puses netiek uzraudzīts, ziņo laikraksts "Diena".

Kā ziņots, Latvijā radīto portālu "ask.fm", kura kopējais lietotāju skaits sasniedz 21 miljonu cilvēku visā pasaulē, vecāki vaino divu Īrijas pusaudžu pašnāvībās, jo viņas portālā saskārušās ar ņirgāšanos un pazemošanu.

Tikmēr viens no portāla dibinātājiem Marks Terebins internetā raksta, ka problēmas sakne ir jāmeklē kaut kur dziļāk - izglītībā un morālajās vērtībās -, nevis viņu radītajā portālā. "Ask.fm" esot tikai komunikācijas rīks, tāpat kā telefons vai papīrs un pildspalva. Pēc notikušā viņš iesaka nevis vainot rīku, bet mainīties, kļūstot laipnākiem un tolerantākiem pret apkārtējiem.

Arī skolas, kurā mācījās viena no mirušajām pusaudzēm, direktors Frenks Dūlijs atzinis, ka ir jābūt piesardzīgiem, pirms šajā nāvē vaino internetu.

Portālu radīja piecu puišu komanda - Oskars Liepiņš, Marks Terebins, Iļja Terebins, Valērijs Vešņakovs un Klāvs Sinka. Portālā reģistrējies 21 miljons lietotāju visā pasaulē, ik dienas šis skaits palielinoties par 50 000. Lielākā daļa no portāla auditorijas ir pusaudži.

Latvijā

Rēzeknē notiekošajā Latgales rajona tiesas prāvā, kurā par nelikumīgas robežas šķērsošanas organizēšanu apsūdzēta biedrības “Gribu palīdzēt bēgļiem” aktīviste Ieva Raubiško, prokurore apsūdzētajai lūgusi piespriest viena gada un sešu mēnešu cietumsodu.

Svarīgākais