Rīgas lidosta iegādāsies divas jaunas ugunsdzēsības automašīnas

Starptautiskā lidosta "Rīga" plāno iegādāties divas jaunas ugunsdzēsības mašīnas, lai izpildītu Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas nosacījumus.

Iepirkums par pirmās aviācijas glābšanas un ugunsdzēšanas specializētās automašīnas iegādi ir noslēdzies - tā izmaksās 899 500 eiro (620 924 latus), liecina informācija Iepirkumu biroja mājaslapā.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" norāda lidostā, ugunsdzēsības komandas rīcībā ir piecas ugunsdzēsības automašīnas, taču saskaņā ar Starptautiskās Civilās aviācijas organizācijas nosacījumiem aviācijā izmantojamo ugunsdzēsības automašīnu pieļaujamais ekspluatācijas laiks ir desmit gadi.

Patlaban lidostai "Rīga" ir divas 1998.gadā ražotas ugunsdzēsības automašīnas, viena 1973.gadā ražota ugunsdzēsības automašīna, kuru nav iespējams ekspluatēt, un divas 2009.gadā iegādātas ugunsdzēsības automašīnas, kuras vienīgās atbilst prasībām.

Lidosta "Rīga" plāno iegādāties vēl vienu automašīnu, ar kuras palīdzību šī brīža piecu ugunsdzēsības automašīnu vietā lidostas glābšanas un ugunsdzēšanas attiecīgo kategoriju varēs nodrošināt ar četrām mašīnām.

Divu jaunu aviācijai piemērotu un atbilstoši aprīkotu automašīnu iegāde lidostai "Rīga" nodrošināšot labākus veiktspējas rādītājus salīdzinājumā ar pašreizējo situāciju, uzsver uzņēmumā.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.