LMT sāk Latvijā tirgot jauno "iPhone 5"

© Scanpix

Mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) no šodienas sāk tirgot jaunāko "Apple, Inc." viedtelefonu "iPhone 5", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LMT preses sekretārs Jānis Vēvers.

Paziņojumā medijiem LMT aicina interesentus pieteikties tālrunim interneta vietnē "www.lmt.lv/iphone" un skaidro, ka esošie LMT klienti "iPhone5" var iegādāties bez pirmās iemaksas un slēdzot līgumu par kādu no tarifu plāniem "Pirmais" vai "Brīvība" uz 24 mēnešiem.

Operators raksta, ka ""iPhone 5" visizdevīgāk iegādāties bez pirmās iemaksas kopā ar LMT pieslēgumu "Pirmais", kurā par fiksētu maksu iekļauts neierobežots sarunu daudzums uz jebkuru tīklu Latvijā, neierobežots skaits īsziņu gan uz tīkliem Latvijā, gan uz ārzemēm, kā arī 50 megabaitu (MB) datu pārraides."

Slēdzot līgumu lietot tarifu plānu "Pirmais" uz diviem gadiem, 16 gigabaitu (GB) iekšējās atmiņas modeli varēs iegādāties par 30 latu mēneša maksu, 32GB modeli par 33 latiem un 64GB modeli - par 36 latiem, teikts paziņojumā.

Savukārt izmantojot pieslēgumu "Brīvība" vai citus tarifu plānus, tīrā telefona nomaksa ir sākot ar 23,50 latiem par 16GB modeli plus attiecīgā plāna mēnešmaksa ("Brīvībai" tas ir 6,99 lati). Jauniem LMT klientiem par "iPhone 5" iegādi ir jāiemaksā pirmā iemaksa, sākot ar 49 latiem par 16GB modeli.

Tā kā "iPhone 5" un citu "iPhone" modeļu viena no galvenajām funkcijām ir dažādu aplikāciju un mobilā interneta lietošana, LMT arī publicējis cenrādi par papildu datu jaudu. Piemaksas tarifu plāniem "Pirmais" un "Brīvība" ir līdzīgas. 200 MB datu pārraide mēnesī "Pirmais" lietotājiem maksā papildu 2,99 latus, "Brīvībai" piemaksa ir 2,98 lati. Savukārt par 5 GB jaudu, kas varētu atbilst intensīvākai mūzikas un video aplikāciju lietošanai "Pirmais" lietotājiem jāpiemaksā 5 lati mēnesī, bet "Brīvības" lietotājiem un 4,96 lati.

Vēvers teica, ka "iPhone 5" ienācis Latvijā "Apple" jaunā telefona izplatīšanas "trešā vilnī", kas skar aptuveni 30 valstis. "Nozare.lv" konstatēja, ka tas noticis bez īpaša paziņojuma "Apple" mājaslapas mediju informācijas sadaļā.

Jau ziņots, ka "Apple" Latviju bija apzināti atstājis ārpus jaunā telefona tirdzniecības sākšanas otrās kārtas 28.septembrī. Tas savukārt radīja izdevību dažiem komersantiem un privātpersonām iepirkt jaunos "iPhone 5" modeļus ārzemēs, kur tos tirgo bez operatora pieslēguma, un ievest lietošanai Latvijā.

Mobilo sakaru operators "Tele2" oktobra sākumā sāka piedāvāt jaunāko "iPhone 5" saviem korporatīvajiem klientiem par cenu 599 lati vai arī uz nomaksu.

ASV pagaidām nav skaidrs, kad būs pieejams "iPhone 5" bez operatora pieslēguma. Agrāk medijos ziņoja, ka tas būšot nopērkams par 649 ASV dolāriem (aptuveni 355 latiem).

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.