Uz ASV nosūtīti aptuveni 400 kilogrami vētras dēļ aizturētu vēstuļu

Uz ASV pēc amerikāņu pasta pieprasīta trīs dienu pārtraukuma nosūtīts neliels skaits paku un aptuveni 400 kilogramu vēstuļu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Latvijas Pasta sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Plone.

Plone atgādina, ka ASV pasts "Savienoto Valstu pasta dienests" saistībā ar orkāna "Sandija" plosīšanos bija lūdzis Latvijas Pastu uzglabāt un nesūtīt tālāk sūtījumus uz ASV, kas saņemti 29., 30. un 31.oktobrī.

Kā plaši ziņots starptautiskajos medijos, vētras dēļ tika slēgtas vairākas ASV austrumu piekrastes lidostas, tostarp Ņujorkas apkaimes starptautiskās lidostas, kur parasti nosēžas gan preču lidmašīnas, gan pasažieru lidmašīnas, kas kravas tilpnēs pārvadā pastu.

"Lūdzam ņemt vērā, ka sakarā ar viesuļvētras "Sandija" radītajiem postījumiem pasta sūtījumu piegāde adresātiem ASV teritorijā var ievērojami kavēties," Latvijas Pasts brīdināja paziņojumā, kurā informēja par pasta sūtījumu īslaicīgo pārtraukšanu.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais