"Brazīliešu ritmos" pieprasa mazināt PVN apkurei; Ušakovs pirmajās rindās

© F64 Photo Agency

Šorīt jau īsi pēc pulkstens astoņiem pie parlamenta ēkas pulcējušies vairāki simti cilvēku, lai, skaļi pūšot taurēs, rībinot bungas un svilpjot svilpītes protestētu pret augsto pievienotās vērtības nodokli apkurei.

Kā novēroja portāls nra.lv, tad protestētāji pasākumam bija labi sagatavojušies. Vairumam piketētāju bija izdalītas svilpītes, kuru troksnis piepildīja visas tuvējās Vecrīgas ielas. Piketētāju trokšņošana atgādināja "brazīliešu ritmus" - ritmiska svilpšana, dobja bungu rīboņa. Piketētāji turēja rokās arī daudzus plakātus, tostarp ar to pilsētu nosaukumiem, no kuriem protestētāji bija ieradušies - Liepāja, Preiļi, Daugavpils u.c. Jāpiebilst,ka Latvijas iedzīvotājiem tik sāpīgo jautājumu par savu platformu izmantoja arī vairāku pašvaldību vadība.

Piketētāju pirmajās rindās bija manāms Rīgas mērs Nils Ušakovs, kā arī Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs. N. Ušakovs kopā ar visiem protestētājiem nekautrējās pūst svilpīti un skaļi paust neapmierinātību. Tāpat klātesošajiem un garāmgājējiem tika dalītas skrejlapas ar aicinājumu samazināt PVN apkurei, ko bija parakstījis N. Ušakovs.

Svarīgākais