Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

IKT gada balvai "Platīna pele 2012" iesniegts rekordliels skaits pieteikumu

© Publicitātes foto

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvai "Platīna pele 2012" iesniegts rekordliels skaits pieteikumu - 51.

Kā stāsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas viceprezidente Māra Jākobsone, vislielākais pieteikumu skaits ir šogad jaunieviestajā nominācijā "Labākais E-skolotājs".Daudz pieteikumu saņemts arī pārējās nominācijās: E-pārvalde, E-pakalpojumi un E-biznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem.

"Tas, ka ik gadu dalībnieku skaits pieaug, ir rādītājs Latvijas IKT nozares stabilai attīstībai. Īpaši priecē, ka šogad projektu izstrādātāju vidū ir ne tikai ilggadēji nozares līderi, bet arī jauni tirgus dalībnieki. Prasmes izmantot elektronisko vidi ir nozīmīgas ne tikai uzņēmumiem un iestādēm, bet ikvienam Latvijas iedzīvotājam, un pamati šīm zināšanām tiek likti jau skolas jaunākajās klasēs. Lielais pieteikumu skaits nominācijai "Labākais E-skolotājs" liecina, ka sabiedrība aizvien vairāk atzīst - elektroniskās vides pārzināšana un prasme izmantot tās sniegtās iespējas ir nopietns virzītājspēks katra Latvijas iedzīvotāja personīgai, un līdz ar to arī valsts kopējai nākotnei," uzsver Signe Bāliņa, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente.

IKT balvas "Platīna pele" mērķis ir celt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozares prestižu, informēt sabiedrību par Latvijas IKT iespējām, kā arī izcelt nozīmīgākos e-pakalpojumus un projektus Latvijā un popularizēt tos ārvalstīs. Balva ir kļuvusi par nozīmīgu tradīciju IKT nozarē un šogad tiks pasniegta jau sesto reizi.

Finālistus noteiks žurijas komisija š.g. 7.novembrī.

"Platīna pele 2012" apbalvošanas ceremonija norisināsies LIKTA 14. gadskārtējā konferencē, kas šogad būs veltīta tēmai "Elektroniskā identitāte - iespēju brīvība". Konferences ietvaros tiks apskatīti gan Latvijas IKT nozares labās prakses piemēri un veiksmīgākie risinājumi e-identitātes jomā, gan diskutēts par nākotnes izaicinājumiem un iespējām.

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari - elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 200 biedrus - nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas.