Hakeri uzbrukuši Latvijas Aizsardzības ministrijai

Pagājušonedēļ konstatēts kiberuzbrukums Aizsardzības ministrijas (AM) datorsistēmai, kas, pateicoties AM informācijas tehnoloģiju speciālistiem, laikus novērsts, aģentūru LETA informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Dace Kundrāte.

AM informācijas tehnoloģiju speciālisti ir konstatējuši, ka kiberuzbrukums ir veikts mērķtiecīgi, lai piekļūtu AM darbinieku elektroniskā pasta sistēmai, cenšoties uzlauzt lietotāju paroles. Kiberuzbrukums tika veikts no interneta protokola adreses, kas reģistrēta Francijā.

"Nenoliedzami, mums ir jābūt gataviem šādiem kiberuzbrukumiem informācijas sistēmām, kas rada apdraudējumu kā personu, tā datu drošībai. Tādēļ ir uzteicama atbildīgo institūciju un speciālistu spēja operatīvi iesaistīties un rast risinājumu, lai turpmāk nepieļautu šādus uzbrukumus mūsu datorsistēmai," sacīja AM valsts sekretārs Jānis Sārts, uzsverot, ka arī turpmāk AM sadarbosies ar citu valstu kiberdrošības institūcijām un ekspertiem, lai atklātu uzbrukuma izcelsmi.

Par notikušo tika informēta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija - "CERT.LV", kas veic turpmāko lietas izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu.

Svarīgākais