Glābēji 17 reizes devušies likvidēt vēja radītos postījumus

No vakardienas plkst.23 līdz šodienas plkst.9.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki 24 reizes devušies novērst stiprā vēja radītos postījumus. Visvairāk izsaukumu saņemts no Rīgas un tās apkārtnes.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele, vējā pārsvarā nolauzti vai aizlauzti koki, kas uzkrituši uz ceļu braucamās daļas.

Savukārt Talsu novada Lībagu pagastā koks uzkritis uz automašīnas, bet Rīgā, Daugavgrīvas mikrorajonā, skarbajos laika apstākļos nogāzies apgaismes stabs. Vēl Rīgā divām dzīvojamām mājām vējš atrāvis daļu jumta seguma.

Kā ziņots, apledojuma dēļ šorīt Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi uz daudziem valsts galvenajiem autoceļiem, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Braukšana apgrūtināta uz Rīgas apvedceļa, šosejām Rīga-Liepāja, Rīga-Ventspils, uz autoceļiem Rīga-Jelgava un Rīga-Bauska līdz Lietuvas robežai, uz šosejas Rīga-Valmiera, Rīga-Sigulda un Rīga-Daugavpils, kā arī uz citiem ceļiem.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi apledojuma dēļ ir apgrūtināti Jelgavas, Ogres, Rīgas, Dobeles, Liepājas, Saldus, Tukuma un Valkas apkārtnē. Atbildīgie dienesti brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiālu apledojuma likvidēšanai.

Latvijas piekrastes rajonos šodien gaidāma vētra un iespējami postījumi, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Piektdien no rīta un dienā daudzviet Latvijā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē (m/s), bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-27 m/s.

No rīta Rīgā pastiprināsies ziemeļrietumu vējš brāzmās līdz 25 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien pa laikam gaidāms slapjš sniegs, sniegs, uz ceļiem veidosies neliels apledojums. Vietām nokrišņu laikā pasliktināta redzamība.

Gaisa temperatūra būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem, Rīgā no plus 2 līdz plus 4 grādiem.

Svarīgākais