Šonedēļ jau trešo reizi samazina benzīna cenu

Sekojot iepirkuma cenu kritumam "Neste Latvija" šodien samazinājusi mazumtirdzniecības cenu visā "Neste Oil" degvielas uzpildes staciju (DUS) tīklā benzīnam par diviem santīmiem litrā un dīzeļdegvielai par vienu santīmu litrā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Kopš nedēļas sākuma cena benzīnam visās "Neste Oil" stacijās jau ir samazināta par četriem santīmiem un kopumā cena samazināta trīs reizes. Šodien 95.markas benzīna cena ir samazinājusies līdz 95,7 santīmiem, bet dīzeļdegvielas cena līdz 95,7 santīmiem.

Iepirkuma cenu samazinājumu ir ietekmējusi degvielas cenas kritums pasaules biržās.

"Statoil" pagaidām degvielas cenas nav samazinājis un 95.markas benzīns maksā 98,9 santīmus, bet dīzeļdegviela - 97,9 santīmus, liecina informācija uzņēmuma mājas lapā.

Kā ziņots, jau pirmdien, 22.oktobrī, un trešdien, 24.oktobrī, degvielas tirgotāji par vienu santīmu samazināja benzīna cenas.

Šopavasar 95. un 98.markas degvielas cenas sasniedza rekordu, kas noturējās 15 dienas. "Statoil" degvielas uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena tolaik bija 1,059 lati, bet 98.markas degvielas - 1,089 lati par litru.

Pēdējo reizi benzīna cenas par santīmu kāpa 10.septembrī.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.