Šogad Latvijā uz dzelzceļa notikuši 20 negadījumi

Šogad deviņos mēnešos Latvijā uz dzelzceļa notikuši kopumā 20 negadījumi, bet 15 no tiem gājuši bojā cilvēki, informē VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz).

Visbiežāk sastopamie negadījumu iemesli esot dzelzceļa sliežu šķērsošana tam neparedzētās vietās, dzelzceļa pārbrauktuvju šķērsošana pie aizliedzošā signāla, pārvietošanās pa sliežu ceļu, kā arī cieši blakus tam. Negadījumu skaitu palielina skaļas mūzikas klausīšanās, izmantojot austiņas.

Neuzmanība ir viens no galvenajiem smagu traumu un bojāejas cēloņiem uz dzelzceļa, uzsver LDz.

Lai izglītotu bērnus un pieaugušos par pareizu dzelzceļa sliežu šķērsošanu un drošības noteikumu ievērošanu uz dzelzceļa, LDz portālā "draugiem.lv" ir izveidojis interaktīvu spēli "Vilciena vadītājs", kas ļauj ikvienam iejusties mašīnista lomā un mēģināt apturēt vilcienu pirms neuzmanīgiem gājējiem.

Kā norāda LDz prezidents Uģis Magonis, nākamnedēļ skolās sāksies brīvlaiks un bērni pavadīs vairāk laika ārpus telpām. Šādā situācijā īpaši svarīgi esot ar spēles palīdzību pievērst bērnu, jauniešu un pieaugušo uzmanību bīstamajām situācijām, ar kurām ik dienu saskaras katrs vilciena vadītājs.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.