Jeru pagastā degusi bijusī pagasta pārvaldes ēka

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 33 izsaukumus. Kopumā dzēsti 25 ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bija arī divi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Šorīt, plkst. 08:02, VUGD saņēma informāciju, ka Rūjienas novada, Jeru pagastā, deg bijusī Jeru pagasta pārvaldes ēka, kurā šobrīd atrodas vairāki dzīvokļi. Kad pirmā ugunsdzēsības apakšvienība ieradās notikuma vietā, vienstāvu ēkas ar mansardu jumts jau dega ar atklātu liesmu pilnā 600m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba vienu cilvēku. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtina sarežģītā piekļūšana ūdenim, jo blakus esošajai upei ir ļoti stāvi krasti. Lai nodrošinātu nepieciešamo ūdens daudzumu, notikuma vietā strādā sešas autocisternas un divi ūdensvedēji no Valmieras, Rūjienas, Strenčiem, Mazsalacas, Smiltenes, Valkas un Alojas. Notikuma vietā ūdeni nodrošina arī divi pagasta traktori ar 10 tonnu ūdens mucām. Šobrīd dzēšanas darbi vēl turpinās.

Vakar, plkst. 18:22, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Jelgava ielā, rūpnīcas teritorijā redzami melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka fabrikas "Lenta" ražošanas ceha jumts deg ar atklātu liesmu un ir noticis jumta nogruvums. Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja ēkas sarežģītais plānojums un līdz ar to piekļūšana degšanas vietai. Lai nepieļautu liesmu tālāku izplatību, notikuma vietā tika mobilizēti ievērojami resursi - deviņas autocisternas, divas autokāpnes un autopacēlājs. Liesmas iedevās ierobežot plkst. 20:29, bet pilnībā likvidēt plkst. 21:50. Notikušā iemeslus noskaidro Valsts policija.

Svarīgākais