Ceļu meistariem nāksies pārkrāsot posmu, kur baltā līnija vilkta pār lapām

SIA "Ceļu, tiltu būvnieks" ir nācies par saviem līdzekļiem pārkrāsot nekvalitatīvo joslu krāsojumu uz Rīgas apvedceļa.

Uzņēmums pirms krāsošanas darbiem nebija attīrījis brauktuvi no sabirušajām rudens lapām un joslu līnijas uzkrāsojis pa virsu lapām. Pēc tam, kad par nekvalitatīvo darbu uzzinājusi VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), tā pieprasījusi paskaidrojumus un likusi darbus pārstrādāt, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja LVC.

"Ceļu, tiltu būvnieks" 19.oktobrī veica horizontālā apzīmējuma marķēšanas darbus uz nobrauktuves no autoceļa Salaspils-Babīte uz autoceļu Rīga-Ventspils. Darbi tika veikti nekvalitatīvi, jo ceļa brauktuve pirms marķējuma uzklāšanas netika attīrīta. Uzņēmuma pārstāvji iepriekš LTV tika skaidrojuši, ka brauktuves attīrīšana nav viņu pienākums - viņi lūguši pirms krāsošanas darbiem nodrošināt tīras brauktuves, taču tas nav ticis izdarīts.

LVC atzīmē, ka uzņēmējs tagad veicis marķējuma pārkrāsošanu par saviem līdzekļiem, turklāt samaksu par paveikto saņems tikai pēc sešiem mēnešiem, kad atkārtoti tiks pārbaudīta krāsojuma kvalitāte.

Ar konkrēto uzņēmēju - "Ceļu, tiltu būvnieks" - LVC sadarbojas kopš 2007.gada. Šis esot bijis pirmais gadījums, kad darbi tiek veikti nekvalitatīvi.

Svarīgākais