Latvijas Banka laiž apgrozībā sudraba piemiņas monētu "Ūdens monēta"

Latvijas Banka šodien laiž apgrozībā sudraba piemiņas monētu "Ūdens monēta". Tās grafisko dizainu veidojis mākslinieks Ilmārs Blumbergs un ģipša modeli - tēlnieks Jānis Strupulis.

Tuvojoties Ziemassvētkiem un gadu mijai, tradicionāli tiek nokalta kāda formas ziņā neparasta un saturā vispārcilvēciska, filozofiska monēta. Šogad Latvijas Banka velta īpašu monētu ūdenim ar mākslinieka Ilmāra Blumberga veidotu dizainu.

Monētas aversā attēloti lidojoši ūdens pilieni, reversā - ledus kristāls, kura forma atkarīga gan no ūdens tīrības, gan arī no mūzikas skaņu un vārdu iedarbības. Jo tīrāka, harmoniskāka mūzika, jo skaistāka ir kristāla forma. Savukārt monētas neparastajā veidolā - kvadrātā - iekodēta cilvēka visu organizējošā un eksaktu kārtību meklējošā prāta un dabas varenās stihijas sadarbības ideja.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.