Rīgā uzstāda atrakcijas, kas Lietuvā salūza

© F64 Photo Agency

Pērn negatīvu publicitāti izpelnījušais Nīderlandes ceļojošais atrakciju parks visu oktobri darbosies Rīgā pie tirdzniecības centra Elkor Plaza. Rīgas domē informē, ka atļauja darbināt šīs atrakcijas tika izsniegta tikai pēc tam, kad tika saņemti visi nepieciešamie dokumenti, kas apliecināja veiktās tehniskās pārbaudes.

Nīderlandes uzņēmējam piederošās atrakcijas Latvijas galvaspilsētā neierodas pirmoreiz. Atrakciju darbību organizēja un turpina organizēt uzņēmums Games Serviss Group. Pagājušajā gadā nīderlandiešu piedāvātās izklaides iespējas izraisīja karstas diskusijas, jo kaimiņvalsts pilsētā Palangā šajās atrakcijās bērni vairākas stundas bijuši iesprostoti vienā no karuseļiem un karājušies ar galvu uz leju. Pie vainas bijuši izdeguši drošinātāji. Apmēram mēnesi pēc tam atrakcijas pārveda uz Rīgu, bet ne konkrēto iekārtu ar bīstamajiem drošinātājiem. Aizvadītajā gadā Rīgas dome, ņemot vērā informāciju par atrakciju parka darbību Lietuvā, neizsniedza atļauju šādas izklaides vietas atvēršanai uz karstām pēdām, bet pieprasīja uzrādīt dokumentus, kuri apliecinātu, ka atrakcijas ir drošas, arī sertifikātus no tehniskajiem ekspertiem. Tāpēc izklaides parka atklāšana aizkavējās par vairāk nekā divām nedēļām.

Tikmēr ažiotāža ap šīm atrakcijām bija padarījusi cilvēkus piesardzīgākus, un viņi vismaz sākotnēji karuseļus apmeklēja salīdzinoši maz.

Izskatās, ka pagājušā gada ķibeles ceļojošo atrakciju īpašnieku nav nobiedējušas. Atļauja izklaides parka darbībai izsniegta no 6. līdz 29. oktobrim, jo pašvaldībai nebija iemesla to liegt, saka Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis. «Organizatori iesniedza protokolus par atrakciju tehnisko drošību, ka tās ir tikko pārbaudītas,» viņš uzsver sarunā ar Neatkarīgo. «Tikai pēc tam tika izsniegta atļauja. Ja uzņēmums izpildījis Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likuma prasības, tad pašvaldība nedrīkst aizliegt, pamatojoties uz subjektīvu vērtējumu – patīk vai nepatīk. Līdz šim iedzīvotāju sūdzības nav saņemtas. Ja tādas būs, nekavējoties pārbaudīsim. Šī vieta ir iekļauta arī pašvaldības policistu patrulēšanas maršrutā kā vieta, kur pulcējas daudz cilvēku.

Svarīgākais