Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju šogad nav devušies un arī neplāno doties ceļojumā

airāk nekā puse jeb 56% Latvijas iedzīvotāju šogad nav devušies un arī līdz gada beigām neplāno doties kādā izbraucienā vai vismaz īsā ceļojumā, liecina Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra "Eurobarometer" aptauja.

Šis ir viens no zemākajiem rādītājiem starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Vēl retāk nekā Latvijas iedzīvotāji ceļojumos šogad devušies vai vēl dosies Slovākijas, Bulgārijas un Maltas iedzīvotāji.

Visbiežāk ceļojumos šogad devušies Somijas iedzīvotāji. 85% somu šogad būs devušies vismaz vienā ceļojumā.

Gandrīz trešā daļa jeb 29% Latvijas iedzīvotāju ceļojuši savā valstī, 40% - devušies uz kādu no ES dalībvalstīm, bet 26% - izbraukuši ārpus ES robežām. No ārvalstīm Latvijas iedzīvotāji visbiežāk devušies uz Lietuvu un Zviedriju.

Kopumā vispopulārākie eiropiešu tūrisma galamērķi ir Spānija, Itālija un Francija. Latviju kā vienu no trīs šogad visbiežāk apmeklētajām valstīm min tikai lietuvieši.

Tāpat vairāk nekā puse jeb 52% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viņiem šogad nācās samazināt ceļojumiem iepriekš atvēlēto naudas summu. Tikai 9% norāda, ka nākamgad viņiem nebūs nekādu problēmu ar finansiālajiem resursiem, lai dotos ceļojumā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais