Aizvien biežāk noķer reibumā un bez tiesībām braucošos

Lai gan šā gada desmit mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada analogu laika posmu par gandrīz 8% samazinājies to autovadītāju skaits, kuri noķerti par sēšanos pie stūres sēžas apreibinošu vielu ietekmē, tomēr palielinājies noķerto dzērājšoferu skaits, kuri brauc bez autovadītāja apliecības.

Pērn desmit mēnešos reibumā un bez tiesībām tika "pieķerti" 2850 autovadītāji, bet šogad viņu skaits sasniedzis 3862, kas ir par 35,51% vairāk, liecina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja apkopotie dati.

Kopumā desmit mēnešos aizturēti 7802 autovadītāji, kuri pie stūres sēdušies reibumā, bet pērn šajā laikā - 8474 vadītāji. Reibumā un ar tiesībām policija "pieķērusi" braucam 3940 šoferus.

Visvairāk dzērājšoferu - 2442 - aizturēti Rīgā, vēl 417 - Jelgavas pilsētā un rajonā, bet 311 - Ludzas rajonā.

Par braukšanas ātruma pārsniegšanu šogad aizturēti 88 855 autovadītāji, kas ir par 7,6% mazāk nekā pērn attiecīgā laika posmā.

Kopumā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem šā gada desmit mēnešos policija sodījusi 257 700 personas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.