Lindermans grib Latgales autonomiju

© F64 Photo Agency

Latgales autonomija Latvijas sastāvā būtu adekvāta atbilde valdošo partiju centieniem apturēt un nepieļaut referendumu pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem, aģentūrai LETA sacīja partijas "Par dzimto valodu!" līderis Vladimirs Lindermans.

"Redzam, ka valdošie grib aizliegt pilsonības referendumu, dara visu, lai novilcinātu laiku un beigās to vispār aizliegtu. Uz šādu rīcību jābūt kādai adekvātai atbildei un domāju, ka Latgales autonomija Latvijas sastāvā būtu šāda atbilde," sacīja Lindermans.

Viņš norādīja, ka ideja par autonomiju "ir Latgales iedzīvotāju vēlme", tomēr, lai to noskaidrotu, tiks veikts socioloģisks pētījums. Iespējams, ka pētījums tiks veikts jau pēc divām nedēļām, pieļāva Lindermans.

Jautāts, kāda būs partijas "Par dzimto valodu!" turpmākā rīcība pēc pētījuma veikšanas, Lindermans sacīja, ka pēc tam partija vērsīsies starptautiskajās organizācijās, lai noskaidrotu to viedokli par Latgales autonomijas ideju.

Latvijā

Valstij daļēji piederošais uzņēmums SIA “TET” lūdzis piedošanu 2000. gada Pasaules čempionam riteņbraukšanā Romānam Vainšteinam par komunikāciju, kāda radusies, risinot problēmu par vīrieša īpašumā ieraktu telekomunikāciju kabeli, no kura uzņēmums licis atbrīvoties paša spēkiem, turklāt, par saviem līdzekļiem, vēsta TV24 raidījums “STOPkadri ar Armandu Puči”.

Svarīgākais