Čaklākie ozolzīļu lasītāji brauks uz Stokholmu

© Latvijas Dabas muzeja arhīvs

Līgatnes dabas takas un Līgatnes novada dome aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, bet īpaši skolēnus un ģimenes, iesaistīties "Vislatvijas ozolzīļu talkā", lai palīdzētu sarūpēt Līgatnes dabas takās mītošajiem dzīvniekiem gardus kārumus visai ziemai.

Ozolzīļu lasīšanas akcija ilgs līdz 27.oktobrim un savāktās ozolzīles būs kārums mežacūkām, aļņiem, stirnām, vāverēm un staltbriežiem.

Salasītās zīles visi talkotāji aicināti nodot akcijas noslēgumā, 27.oktobrī, jau no plkst. 9. Katrs, kurš atnesīs vismaz trīs kilogramus zīļu, varēs saņemt vienu brīvbiļeti uz Līgatnes dabas takām ozolzīļu talkas noslēguma dienā, vai apmeklējuma brīvbiļeti uz netālu esošo Vienkoču parku.

Īpašus pārsteigumus akcijas organizatori būs sarūpējuši tiem, kas atvedīs visvairāk ozolzīļu. Visiem talkotājiem būs iespēja piedalīties rekordā par "Lielāko un smagāko" devumu zvēriem. Pirmās vietas ieguvējs saņems dāvanā ceļojumu uz Stokholmu no "Tallink" četrām personām. Savukārt pārējām divām vietām būs pārsteiguma balvas no Līgatnes novada domes un "Aerodium".

Pasākuma laikā talciniekus cienās ar gardu zivju zupu un tēju.

Savāktās ozolzīles var nodot arī Latvijas Dabas muzejā, Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 4, saņemot bezmaksas biļetes Dabas muzeja apmeklējumam, Līgatnes dabas taku vai Vienkoču parka apmeklējumam 27.oktobrī. Ozolzīļu cienastu muzejs gaidīs no 8.oktobra līdz 26.oktobrim.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais