Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Šodien, savā dzimšanas dienā, tiks apglabāts Uldis Stabulnieks

© f64

Šodien, savā dzimšanas dienā, Meža kapos zemes klēpī tiks guldīts mūžībā aizgājušais komponists un dziesminieks Uldis Stabulnieks.

Kā informē producents Juris Millers, bēru ceremonija notiks plkst.14 Meža kapos, Mākslinieku kalniņā, bet pulcēšanās notiks plkst.13.45 pie Rīgas krematorijas ēkas.

LETA jau ziņoja, ka Stabulnieks pēc ilgstošas slimības mūžībā aizgāja 27.septembrī 66 gadu vecumā. Pāris dienas vēlāk atvadīties no Stabulnieka Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē bija ieradušies vairāk nekā 200 cilvēku.

Savukārt 25.novembrī Rīgas Kongresu namā notiks Stabulnieka piemiņas koncerts, kurā piedalīsies daudzi izcili Latvijas mūziķi. Dalību piemiņas koncertā ir apstiprinājuši ilggadējie Stabulnieka skatuves kolēģi Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs, kā arī Rita Trence, Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, Ginta Krievkalna, Ieva Akuratere, Viktors Lapčenoks, Laimis Rācenājs, Igo, Uldis Marhilēvičs, Aivars Hermanis, Normunds Rutulis, Mārtiņš Brauns, Niks Matvejevs, Ingus Pētersons un Jānis Stībelis.

Tāpat koncertā piedalīsies vairākas grupas - "Putnu balle", "Remix", "Latvian Blues band", "Mirage Jazz Orchestra", Latvijas teātru aktieri un citi mākslinieki.

Latvijas mūziķi nolēmuši visus koncerta ienākumus ziedot kapavietas iegādei Meža kapos Mākslinieku kalniņā un šīs kapavietas atbilstošai iekārtošanai, lai iemūžinātu Stabulnieka piemiņu.

Biļetes uz piemiņas koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Stabulnieks dzimis 1945.gada 8.oktobrī Rīgā.

Stabulnieks 1965.gadā bijis viens no karavīru ansambļa "Zvaigznīte" dibinātājiem. Tā sastāvā 1967.gadā viņš uzvarējis festivālā "Liepājas dzintars" un kļuvis par Tallinas džeza festivāla diplomandu. No 1969.gada līdz 1988.gadam Stabulnieks bijis Latvijas Televīzijas un radio estrādes un vieglās mūzikas orķestra koncertmeistars. 70.gados viņš dziedājis kamerkorī "Ave Sol".

No 70.gadu vidus līdz 80.gadu sākumam Stabulnieks vadīja Latvijas Filharmonijas ansambli, kur dziedāja tā laika zvaigznes Margarita Vilcāne un Ojārs Grīnbergs. Viņš strādājis par pianistu lielākajā daļā Latvijas teātru, daudz komponējis teātra izrādēm. 1972.gadā komponists radījis pirmo latviešu blūzu.

1981.gadā Stabulnieks ar savu izpildīto dziesmu "Tik un tā" ieņēma 2.vietu "Mikrofona" aptaujā. Viņš sarakstījis mūziku filmām "Svešās kaislības", "Aizaugušā grāvī viegli krist" un "Dīvainā mēnessgaisma". Stabulnieks arī filmējies epizodiskā lomā filmā "Elpojiet dziļi".

Stabulnieks savā darbā guvis arī vairākas atzinības. 1973.gadā viņš bija Monako Starptautiskā džeza kompozīciju konkursa laureāts, Lielā mūzikas balva saņemta 1995.gadā, bet 2004.gadā - Autortiesību bezgalības balva. 2007.gadā viņš saņēma Aleksandra Čaka balvu, bet 2011.gadā viņam tika piešķirts Atzinības krusts.