Latvija palīdzēs Lietuvai atjaunot vētras sapostīto elektroapgādes sistēmu

Pēc elektroapgādes atjaunošanas Latvijā, AS "Sadales tīkls" sniegs palīdzību Lietuvas kolēģiem, aģentūru LETA informēja AS "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Pagājušajā naktī spēcīgā vētra radījusi ievērojamus postījumus Lietuvas elektroapgādes sistēmai, atstājot bez elektrības aptuveni 140 000 mājsaimniecību.

Lai palīdzētu kaimiņiem atjaunot elektroapgādi, AS "Sadales tīkls" vadība nolēmusi, pabeidzot darbus Latgalē, sniegt tehnisko palīdzību Lietuvas sadales sistēmas operatoram LESTO.

"Šobrīd visi mūsu spēki ir koncentrēti elektroapgādes atjaunošanai mūsu valstī, lai pabeigtu novērst šīs nakts postījumus. Pēc paveiktā nodrošināsim savu palīdzību tuvākajos kaimiņvalsts reģionos, kuros situācija ir kritiska. Sazināmies ar Lietuvas kolēģiem, lai apzinātu palīdzības iespējas, taču jau tagad ir skaidrs, ka šādos gadījumos ir nepieciešama ir speciālā darba tehnika, līdz ar to mūsu puses ieguldījums varētu būt Remonta un

celtniecības dienesta iespējas, tehnika un darbs," pauda "sadales tīklu" valdes loceklis Signis Rīns.

Starpvalstu palīdzība elektroapgādes atjaunošanā notikusi arī iepriekš - gan ar Lietuvu, gan arī atbalstot Igaunijas kolēģus krīzes situācijā.

Latvijā šovakar elektroapgāde ir atjaunota lielākajai daļai mājsaimniecību Latgalē. Elektroapgāde faktiski ir atjaunota maģistrālajās vidējā sprieguma līnijās, bez elektrības atlikuši apmēram 4000 klientu objektu, no kuriem daļa ir vasarnīcas vai neapdzīvotas lauku mājas.

Šobrīd darbs turpinās elektroapgādes atjaunošanai zemsprieguma līnijās, kā arī nakts laikā AS "Sadales tīkls" dispečeri veiks pārslēgumus un lokalizācijas.