Pļavniekos masveidā dedzinātas miskastes

Aizvadītajā naktī astoņās daudzdzīvokļu mājās Rīgā, Pļavniekos, deguši atkritumu konteineri, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Plkst.0.57 VUGD saņēma izsaukumu uz Akadēmiķa M.Keldiša ielu un Rudens ielu, kur dega atkritumu konteineri četrās deviņstāvu dzīvojamās mājās. Savukārt jau plkst.1.20 ugunsdzēsēji saņēma nākamo izsaukumu, ka atkritumu konteineri deg vēl četros Rudens ielas deviņstāvu namos.

VUGD darbinieki ne tikai dzēsa degošos atkritumu konteinerus, bet arī vēdināja kāpņutelpas, jo tajās bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Dzēšanas darbi turpinājās līdz plkst.2.

Ugunsgrēku vietās naktī strādāja arī Valsts policijas darbinieki, kuri tagad skaidros notikušā apstākļus.

VUGD brīdina, ka pat neliela aizdegšanās atkritumu konteinerā var būt bīstama, jo, sadegot dažādiem sadzīves atkritumiem, veidojas indīgi dūmi, kas pa atkritumu šahtu un kāpņutelpu ceļas augšup. Naktī cilvēki var nepamanīt ugunsgrēka izcelšanos un laicīgi neizsaukt ugunsdzēsējus, tādējādi pastāv iespēja, ka guļošie iedzīvotāji saindējas ar degšanas produktiem.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais