Pie Nodarbinātības valsts aģentūras izveidojušās milzīgas rindas

© F64 Photo Agency

Visās Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs Latvijā šorīt nestrādā internets, tādēļ nav iespējams automātiski veikt nodarbināto personu reģistrāciju mūžizglītības pasākumiem un pie filiālēm gan Rīgā, gan citviet Latvijā izveidojušās garas rindas, aģentūrai LETA pastāstīja NVA pārstāve Iveta Kancēna.

Kancēna uzsvēra, ka problēmas ar interneta pieslēgumu esot arī citām iestādēm, tomēr visiem, kuri ieradušies un vēl ieradīsies kādā no NVA filiālēm, lai saņemtu kuponu mūžizglītības pasākumiem, rindas kārtībā tiks izdalīti īpaši noformēti un dokumentāli nostiprināti uzaicinājumi, kuros būs norādīts kārtas numurs, diena un laiks, kad šomēnes jāierodas filiālē piereģistrēties un saņemt kuponu.

Jau ziņots, ka no šodienas NVA sāk nodarbināto personu reģistrāciju un kuponu izsniegšanu dalībai Eiropas Sociālais fonda (ESF) projektā "Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām".

Apmācību kupona maksimālā vērtība ir līdz 250 lati.To pilnā apmērā var saņem cilvēki ar invaliditāti, trūcīgie iedzīvotāji, vecāki, kuriem ir divi vai vairāk bērni līdz 18 gadiem, kā arī pirmspensijas nodarbinātie. Pārējām personām jānodrošina 30% jeb 75 latu līdzmaksājums no kupona vērtības.

Kuponus var saņemt jebkurā no 28 NVA filiālēm, un tie domāti nodarbinātām vai pašnodarbinātām personām vecumā no 25 gadiem, kuras pēdējo 12 mēnešu laikā nav piedalījušās NVA apmācību pasākumos.

Kopumā apmācībai ar kuponiem varēs pieteikties 1160 personas, bet papildus paredzētas vēl 347 rezerves vietas.

Lai iesaistītos pasākumā, nodarbinātajam vai pašnodarbinātajam personīgi jāierodas kādā no NVA filiālēm, līdzi ņemot personību apliecinošu dokumentu un aizpildītu "personas apliecinājumu", ko var izdrukāt no NVA mājaslapas.

NVA atgādina, ka apmācību kupons ir derīgs tikai šim gadam. Tas nozīmē, ka izvēlētās mācību iestādes aizpildītais apmācību kupons uz savu filiāli jāatnes mēneša laikā un arī apmācības jāuzsāk šogad. Ar izglītības iestāžu sarakstu, kas piedāvā strādājošiem ar NVA apmācību kuponu pilnveidot sev nepieciešamās zināšanas, iespējams iepazīties NVA mājaslapā.

2012.gada 2.oktobra dati liecina, ka kopumā kopš projekta sākuma 2010. gadā Mūžizglītības pasākumu apmācībā jau ir iesaistīta 17 181 persona, to skaitā 1103 cilvēki mācības uzsākuši šogad. Kopumā 2012.gadā apmācībās plānots iesaistīt 2380 personas. 2013.gadā apmācībās ar kuponiem iecerēts iesaistīt 7000 strādājošos.

Projekta mērķis ir dot iespēju strādājošajiem papildināt zināšanas ar darba dzīvi saistītās profesionālās un neformālās izglītības programmās.

Svarīgākais