Ogrē sievietei uzbrūk agresīvs sanbernārs

Pagājušajā nedēļas nogalē Ogres policijai ziņots, ka Brīvības ielā netālu no Ogres mūzikas skolas skraida divi liela auguma suņi, ziņo portāls Ogrenet.

Viens no viņiem – sanbernārs – pie Ogres tipogrāfijas uzbrucis sievietei, informē Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis.

Cietušo no nopietnākiem kodumiem paglābusi pašas rokassomiņa, ar kuru viņa atgaiņājās no uzbrucēja. Rokassomiņu tagad "rotā" suņa zobu nospiedumi. Notikušā lieciniece bija arī cietušās kolēģe, kura notikušo nofilmējusi ar mobilo telefonu.

Kad notikuma vietā ieradās pašvaldības policija, suņi jau bija paspējuši atgriezties savās mājās, kuras atrodas turpat netālu. Kārtības sargiem suņu saimnieku sastapt neizdevās, tāpēc viņi minētajā adresē tajā pašā vakarā iegriezušies vēlreiz. Suņu saimnieks šobrīd atrodas ārpus Latvijas, bet par suņiem atbildīgā persona skaidrojusi, ka strādnieki atstājuši vaļā vārtiņus un tādā veidā suņi nokļuvuši uz ielas.

Nākamajā dienā cietusī vērsās policijā ar iesniegumu, uzrādot arī materiālos zaudējumus. Policijas darbinieki vēlreiz apciemoja par suņa uzbrukumiem atbildīgo personu, lai veiktu pārrunas.

Atbildīgā persona par suņiem neizrādīja ne kādu vainas apziņu par suņu nepieskatīšanu, bet gluži otrādi - izturējās agresīvi, saplēsa sīkos gabaliņos paskaidrojuma veidlapu, kā arī nevarēja uzrādīt dzīvnieka potēšanas pasi.

Minētajai sievietei tas nav pirmais šāda veida pārkāpums. Jau pirms pieciem gadiem viņa administratīvi sodīta par dzīvnieku labturības noteikumu neievērošanu. Arī šoreiz sievietei būs jāierodas administratīvajā komisijā, kas lems par soda apmēru.

Sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols, par šādu pārkāpumu fiziskai var tikt piemērots naudas sods no 10-500 latiem.

Svarīgākais