Atceļ aizliegumu valsts iestādēm iegādāties dienesta automašīnas

Valdība šodien atcēla līdzšinējo aizliegumu dienesta automobiļus iegādāties valsts pārvaldes iestāžu īpašumā un noteica maksimālo dienesta vieglo automašīnu nomas un iegādes maksu.

Ministra, īpašu uzdevumu ministra, Ministru prezidenta biedra automobiļa maksimālā nomaksas maksa mēnesī bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) noteikta 530 latu apmērā.

Valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra, Valsts kancelejas vadītāja, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka automašīnas maksimālā nomas maksa mēnesī paredzēta 500 latu apmērā. Par tādu pat summu automobili varēs nomāt ministrijas padotības iestādes vadītājs, ja strādājošo skaits iestādē pārsniedz 100.

Citas valsts amatpersonas un darbinieki automašīnu varēs nomāt par summu, kas nepārsniedz 400 latus mēnesī bez PVN.

Automobiļa maksimālā iegādes cena bez PVN ministram noteikta 16 500 latu apmērā. Valsts sekretāra, parlamentārā sekretāra, Valsts kancelejas vadītāja, Pārresoru koordinācijas centra vadītāja, Sabiedrības integrācijas fonda vadītāja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka automašīnas iegādes summa nevarēs pārsniegt 14 500 latus bez PVN. Par tādu pat summu automobili varēs iegādāties Valsts kancelejas un ministrijas padotībā esošas iestādes vadītājs, ja strādājošo skaits iestādē ir lielāks par 100.

Pārējo amatpersonu un darbinieku automašīnu maksimālā iegādes cena bez PVN noteikta 12 500 lati.

Dokuments nosaka arī maksimāli pieļaujamo CO2 izmešu līmeni, kas jāievēro, slēdzot automobiļa nomas līgumu vai automobili iegādājoties.

Automobiļa maksimālā iegādes cena ietver izdevumus par automobiļa iegādi kopā ar automobiļa papildu aprīkojumu.

Automašīnu maksimālā nomas maksa mēnesī ietver šādus izdevumus: transportlīdzekļa apdrošināšana un apdrošināšanas gadījumu administrēšana, par automobiļa ekspluatāciju, reģistrāciju un ikgadējo tehnisko apskati nomaksātie nodokļi, nodevas un citi maksājumi, tehniskās apkopes, normāla nolietojuma remontdarbu, rezerves daļu un automobiļa riepu nodrošinājums, kā arī automobiļa iznomātāja palīdzība uz ceļa un maiņas automobiļa nodrošināšana.

Automobiļus, kuriem paredzēts piešķirt operatīvā transportlīdzekļa statusu, kurus paredzēts pārbūvēt atbilstoši speciālām vajadzībām vai kurus paredzēts izmantot nozares specifisko funkciju veikšanai, tai skaitā amatpersonu apsardzei, ministrijas nomā un iegādājas attiecīgā ministra noteiktajā kārtībā.

Diplomātisko un konsulāro funkciju veikšanai nepieciešamo automobiļu nomas un iegādes kārtību nosaka ārlietu ministrs. Arī specializēto atašeju, sakaru virsnieku, ārvalstīs dienošo karavīru, ministriju un īpašu uzdevumu ministra sekretariāta pārstāvju funkciju veikšanai ārvalstīs nepieciešamo automobiļu nomas un iegādes kārtību nosaka attiecīgais ministrs.

Dienesta vieglo automobiļu iegādes un nomas kārtība neattieksies uz tādu automobiļu nomu un iegādi, kuru sēdvietu skaits pārsniedz piecas vietas, ieskaitot automobiļa vadītāja vietu. Šī kārtība arī neattieksies uz automašīnām, ko iegādājas vai nomā Saeima, Valsts prezidenta kanceleja, Augstākā tiesa, Satversmes tiesa, Valsts kontrole, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, Tiesībsarga birojs, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija Zemesgrāmatu nodaļu, rajonu (pilsētu) tiesas, apgabaltiesas un prokuratūras iestādes.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.