Brīnumainā ikona sargā Latviju

© pravoslavie.lv

Pateicoties ikonai, kas neizskaidrojamā kārtā parādījusies uz svētbildes rāmja jeb Kioto stikla, Salaspils pareizticīgo baznīca varētu kļūt par kuplāk apmeklēto Latvijas tūrisma objektu.

Baznīcas virspriesteris Boriss Bakumenko paredz, ka uz dievnamu plūdīs cilvēku straumes. Mazajā telpiņā cieši saspiesties var aptuveni septiņdesmit cilvēku, tāpēc pagaidām baznīcas durvis apmeklētājiem atvērtas tikai dievkalpojumu laikā. "Ikonas parādīšanās ir labvēlīga zīme kristiešiem un atgādina, ka Latviju sargeņģelis nav pametis," saka garīdznieks. Viņš atklāj, ka drīzumā uz stikla redzamā ikona tiks iemūžināta arī ar krāsu. B. Bakumenko smaidot prognozē, ka dievmātes nospiedumam varētu būt brīnumainas, dziedējošas spējas.

Stikls, uz kura parādījusies ikona, atradās aptuveni piecu centimetru attālumā no bildes, uz kuras bija uzgleznota dievmāte. Turklāt starp šīm ikonām ir vairākas atšķirības, tāpēc nevajadzētu domāt, ka tā ir krāpniecība, norāda garīdznieks.

Ufologs Jevgēnijs Sidorovs, kurš lasījis par līdzīgiem gadījumiem citviet pasaulē, uzskata, ka šo fenomenu, iespējams, varētu izskaidrot ar fizikas likumu palīdzību. "Tomēr šajā lietā jābūt ļoti uzmanīgam, jo runa ir par ticību, un būtu netaktiski mēģināt to sagraut," saka neparasto parādību pētnieks.

B. Bakumenko uzskata, ka ikona neizgaisīs, pasaules praksē tas neesot novērots. Savukārt, runājot par neticīgajiem, viņš tikai smaida bārdā. "Skolā stāstīja, ka mācītāji ir krāpnieki un ūdeni svēta ar sudraba krustu, tāpēc tas nebojājas. Es ūdeni svētu ar koka krustu, un tas tik un tā kļūst svēts. Katram ir tiesības ticēt vai neticēt," saka priesteris.

Svarīgākais